Vi har på vores grund, lige foran vores mødehytte Myretuen, opstillet to klatrepæle på henholdsvis 12 og 15 meter i højden. Pælene er monteret med klatregreb, således at spejderne kan klatre på dem. Idéen med klatrepælene er at give vores spejdere en ny mulighed for at blive udfordret på og samtidigt gøre det i trykke rammer.
Klatring
Udfordringer i højden
Historie
Projektet omkring klatrepælene startede i 2008, hvor vi søgte støtte til indkøb af dem. Pælene blev herefter indkøbt i Rold skov og transporteret til Svenstrup i foråret 2009. Herefter foregik der et stort arbejde med at afbarke dem og samtidigt blev der gravet ud til et fundament. Fundamentet består af mere en 10 m3 beton i jorden og i det er jernet til fastgørelse af pælene støbt fast. Ved hjælp af en høj kran blev pælene hejst på plads og de blev indviet i sensommeren 2009.
I 2022 har vi fået udskiftet de originale pæle med 2 nye i lærk. De nye er af samme højde som de gamle og de er også indkøbt i Rold skov. Fundamentet de er opsat på er de gamle fundamenter.
Sikkerheden
Vi har selvfølgelig indkøbt det nødvendige sikkerhedsudstyr, således at vi kan klatre på pælene og samtidig være sikret efter alle kunstens regler så vi ikke kan falde ned. Vi har også ledere, der er certificerede klatreindstruktører indenfor henholdsvis vægklatring og træklatring, de sikrer at klatringen foregår på betryggende vis.
Derudover har vi opstillet en række regler til egenkontrol således, at vi ved at materiellet til denne aktivitet løbende bliver kontrolleret og testet internt efter disse. Ud over visuel kontrol af udstyret og klatrepælene, trækker vi i sikringspunktet i toppen af pælene en gang om året med 800 kg. Vi vil gennem alt det opnå, at vi til enhver tid har gjort vores bedste for at sikre, at pælene og udstyret er fuldstændig i orden og at vi samtidig lever op til de regler, der er opstillet på området.
Brug af pælene
Vi klatrer slet ikke hver gang, men bruger pælene som endnu en dimension i vores spejderarbejde, hvor spejderne kan blive udfordret og prøve noget, de ikke kan alle andre steder. Det er vigtigt for os, at spejderne ikke klatrer højere op i pælene end de har lyst til, men samtidig er det også vores erfaring, at der er en hvis wauv effekt, når man har været oppe i toppen.
Derudover laver vi også en række andre aktiviteter, hvor pælene bruges som “sikringspunkt”, f.eks. stabler vi mælkekasser og den vej skal spejderne gennem sjove anderledes aktiviteter se, at hvis man samarbejder og hjælper hinanden kan man nå endnu “højere”.
Klatrepælene bruges kun i forbindelse med arrangementer i KFUM-Spejder regi og udlejes ikke.
Booking af klatreinstruktør
Svenstrup Gruppe tilbyder igennem “Klan De Faldne Koalaer” klatreaktiviteter for andre spejdergrupper, foreninger, daginstitutioner og private.
Disse aktiviteter er med til at betale for vedligeholdelsen af klatreudstyret, og dækker ellers kun kun de udgifter vi har på at udbyde dem.
Da vores indstruktører er frivillige og udfører aktiviteteerne ulønnet, anbefaler vi at man laver en aftale i god tid.
Lyder det interessant så kontakt Andreas (andreas@voelker.dk) eller David (david@voelker.dk).